Sledeća Windows OS verzija biće fokusirana na veštačku inteligenciju, a nije „dvanaestica”

Izvor: Piplmetar.rs, 11.Feb.2024, 19:30

Sledeća Windows OS verzija biće fokusirana na veštačku inteligenciju, a nije „dvanaestica”

Microsoft je zvanično potvrdio da će sledeće veliko ažuriranje za Windows OS biti verzija 24H2  za Windows 11, uz fokus na veštačku inteligenciju. Ova potvrda sa najnovijeg teksta na Windosw Insider blogu demantovala je dosadašnje spekulacije o dolasku Windows 12 u drugoj polovini 2024. godine. 
Prema planu koji je Microsoft zacrtao za ovu godinu, naglasak će biti na masovnim ažuriranjima za Windows 11, sa značajnim naporima da se veštačka inteligencija integriše u celokupni >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << operativni sistem. Upravo ti napori u vezi sa AI su i inicirali glasine da će sve nove inovacije biti uključene u sasvim novu verziju operativnog sistema, umesto da ih dodaje na Windows 11.
Ova strategija podseća na prethodni pristup kompanije Microsoft sa Windows 11 koji je bio skriven unutar Windows 10, pod nazivom „Sun Valley”, pre nego što je zvanično predstavljen krajem 2021. godine. Sada već znamo da to neće biti slučaj. Najnovija Windows Insider blog objava navodi da će sve verzije, koje počinju sa brojem 26 na Canary i DevChannels kanalima za testiranje, sada biti identifikovane kao Windows 11 verzije 24H2. 4.
Ovo ažuriranje trebalo bi da bude jako veliko, i da integriše veštačku inteligenciju kroz ceo operativni sistem, koristeći prednosti novih hardverskih, ubrzanih „neuronskih procesorskih jedinica“ (NPU) koje se nalaze u svim novim AI računarima najavljenim ranije ove godine.

Microsoft
Iako je ovo potvrda da nema Windows OS 12 u planovima za 2024. godinu, Microsoft zadržava mogućnost eventualnog lansiranja nove verzije u budućnosti. Windows 11 se još uvek bori da stekne popularnost kod korisnika i još uvek nije popularan kao Windows 10, pa bi ubacivanje trećeg OS-a u mešavinu još više fragemntiralo bazu korisnika ove platforme.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.