Izvor: Danas, 20.Apr.2016, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slede Masarikova i Zeleni venac

Rekonstrukcija i nadogradnja garaže "Obilićev venac" počela je juče, trajaće deset meseci i po završetku radova građani će dobiti novih 220 mesta za parkiranje.

Prema rečima gradonačelnika Siniše Malog, u ovu garažu nije mnogo ulagano još od pre četiri decenije kada je otvorena, dok će sada biti potpuno rekonstruisana i dobiće još dva nivoa sa novim parking mestima.

" U sledeća dva meseca krenućemo sa radovima na pretvaranju Obilićevog venca u pešačku >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << zonu tako da ćemo ona parking mesta koja ćemo tu izgubiti nadoknaditi ovde u garaži. Radovi će trajati deset meseci, a garaža će imati neke novine poput punjača za električne automobile, kao i lift koji mogu da koriste osobe sa invaliditetom " najavio je Mali.

On je dodao da sledi i rekonstrukcija garaža na Zelenom vencu i u Masarikovoj.

" Na Novom Beogradu ćemo dobiti oko 570 novih parking mesta, a identifikovali smo 103 lokacije u blokovima gde možemo da uredimo nova parking mesta u delovima koji su sada devastirani i potpuno neiskorišćeni. Slušamo zahteve građana i nastojimo da im izađemo u susret kad kod je to moguće " rekao je Mali i podsetio da je na Vračaru uveden novi sistem senzora, gde pomoću info-tabli građani mogu da vide da li u nekoj ulici ima slobodnih parking mesta pa ne moraju da kruže i traže parking, a to će se raditi i u drugim opštinama.

Mali je najavio da će za desetak dana biti završen projekat za novu garažu na Studentskom trgu i dodao da zajedno sa EBRD-om Grad radi na pripremi dokumentacije za javno-privatno partnerstvo za pet novih garaža u Beogradu " ispod Kosančićevog venca, ispod Đeram pijace, u Kosovskoj ulici, Skerlićevoj i na Trgu republike.

" Time ćemo stvoriti preduslov da za tri godine čitav uži centar grada pretvorimo u pešačku zonu jer će biti dovoljno parking mesta u podzemnim garažama za građane i goste Beograda " rekao je Mali.

Andrija Čupković, direktor JP "Parking servis", naglasio je da je Građevinski fakultet uradio analizu u kojoj je rečeno da, ukoliko se za dve godine ne krene u rekonstrukciju tri centralne garaže, onda mogu da se zaključaju jer su sasvim nebezbedne.

" Nastavljamo da radimo garažu u Masarikovoj koja će biti potpuno rekonstruisana do kraja godine, a radi se potpuno nova fasada i na garaži Zeleni venac. Posle svih ovih radova nadam se da građani primećuju gde ide njihov novac koji daju za parkiranje " rekao je Čupković.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.