Slavski kolači remek-dela

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jan.2019, 03:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavski kolači remek-dela

Na nedeljnoj liturgiji na dan Svetog Jovana Krstitelja u osnabričkom Hramu Svetog Georgija okupilo se mnogo vernika, a među njima izuzetno veliki broj svečara koji su na osvećenje doneli svoje slavske kolače, koji su izgledom predstavljali prava remek-dela.

Liturgiju je služio protojerej-stavrofor Marinko Rajak, a pomagali su mu Slaviša Janković i Milorad Miščević. I u oltaru su bila dva svečara, prota Marinko i Milorad, mlađi pomoćnik.

Svi slavski kolači >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << postavljeni su na dugački sto, a narod ih je posmatrao kao svojevrsnu izložbu. Među kolačima nije bio onaj iz protinog domaćinstva, jer je njegov kolač dan ranije osveštao prota iz Bilefelda, Bogdan Smiljić.

Svečara su pristigli iz svih delova osnabričke parohije. Slobodan Miščević sa sinom Miloradom je došao iz Ibenbirena, Božo Kusmuk iz Lingena, Krsto Kovač iz Minstera i mnogi drugi.

Među njima je bio i jedan od najstarijih osnabričkih parohijana Ilija Travica koji je ostao sam u domaćinstvu, ali mu je kolač umesila ljubazna parohijanka Gordana Radomirov.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.