Slavka Drašković hoće da bude ministarka?

Izvor: Vesti-online.com, 10.Mar.2014, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavka Drašković hoće da bude ministarka?

Direktorka Kancelarije za dijasporu Slavka Drašković ima ambicije da postane ministarka! Ona lobira da, posle parlamentarnih izbora, resori dijaspore i vera ponovo budu spojeni i da se formira Ministarstvo dijaspore i vera na čijem čelu bi bila upravo ona, saznaje portal pravda.rs iz odlično obaveštenih izvora bliskih Kancelariji.

Slavka Drašković

Izvor pravde.rs objašnjava da je ona zbog toga i išla u utorak da se sastane sa Njegovom Svetosti Patrijarhom srpskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << gospodinom Irinejom, ali da je pogrešna interpretacija dovela do zabune kako je Patrijarh taj koji je tražio formiranje takvog ministarstva, pa je tako RTS na svom portalu izašao tekst pod naslovom: "Patrijarh za spajanje resora vera i dijaspore".

 

"Slavka je želela ovaj susret kako bi videla da li ima podršku patrijarha za formiranje ministarstva dijaspora i vera na čijem čelu bi bila ona. Na sastanku je bilo reči o mnogim pitanjima, a glavna tema bile su verske slobode Srba u Makedoniji. O formiranju pomenutog ministarstva gotovo da nije bilo reči, samo je u jednom trenutku, pred kraj razgovora, Draškovićeva napomenula patrijarhu da ne bi bilo loše kada bi se ponovo spojili dijaspora i vere u jedno ministarstvo, na šta je patrijarh samo konstantovao da je tako bilo u prošlosti", kažesagovornik Parvde, koji dodaje da nije bilo razgovora o tome ko bi bio na čelu tog ministarstva.

 

On ističe da je sve ostalo stvar loše interpretacije, a pre svega nespretnog saopštenja PR službe Kancelarije za dijasporu, u kojem se u jednoj rečenici kaže: "Sagovornici su ocenili da bi bilo značajno spajanje resora vera i dijaspore u jedno ministarstvo“.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.