Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slađana Novaković dobitnica nagrade "Dr Dubravko Rodić"

BEOGRAD - Nagrada "Dr Dubravko Rodić", za naučno delo iz oblasti kristalografije, dodeljena je Slađani Novaković, doktoru hemijskih nauka, saopštilo je danas Srpsko kristalografsko društvo.

Nagradu će dobitnici uručiti profesor Roland Tellgren sa Univerziteta u Upsali (Švedska) na konferenciji društva, koja će biti održana u Donjem Milanovcu, od 29. juna do 1. jula, navedeno je u saopštenju.

Društvo je ustanovilo nagradu kako bi se sačuvala uspomena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na život i naučno delo fizičara Rodića, koji se bavio fizikom čvrstog stanja, odnosno kristalografijom i magnetizmom, a jedan je od osnivača SKD-a. Rodić je bio ispitivač na poslediplomskim studijama na Hemijskom fakultetu u Beogradu, na Fizičkom fakultetu u Beogradu, na Prirodno matematičkom fakultetu u Novom Sadu i na Vojnoj akademiji u Beogradu.

Za nagradu mogu konkurisati mladi načnici koji se bave kristalografijom (naukom koja se bavi kristalima, njihovim nastankom i njihovim strukturama), kao i naučnici srpskog porekla iz sveta, navedeno je u saopštenju.

Dioplomu je dizajnirao Radomir Knežević, redovan profesor Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, a materijalni deo priznanja dodeljuje se iz Fonda za nagradu, koji se obezbeđuje donacijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.