Slabija vidljivost, moguća poledica

Izvor: RTS, 04.Jan.2015, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slabija vidljivost, moguća poledica

Prema rečima meteorologa vozače očekuju slabija vidljivost zbog povećane oblačnosti, ali i moguća poledica zbog niskih temperatura i vlažnih kolovoza, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Servisne vesti 1 Slabija vidljivost, moguća poledica

2 Oprez zbog poledice na putevima

3 Auto-putevi očišćeni, prohodnost dobra

4 Oprez - očekuje se mraz i led na putu

5 Na put samo sa zimskom opremom

AMSS apeluje na vozače >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da smanje brzinu, drže rastojanje između vozila i da naglo ne koče.

Zbog ovakvih vremenskih uslova, vozačima savetuju dodatnu opreznost na deonicama poput mostova, nadvožnjaka, podvožnjaka, kao i na ulasku i izlasku iz tunela.

Prema informacijama Zimske službe Javnog predsuzeća "Putevi Srbije", saobraćaj se na auto-putevima kao i na putevima prvog prioriteta obavlja bez većih zastoja, dok na putnim pravcima drugog prioriteta u brdsko-planinskim predelima, uključujući prilaze zimskim turističkim centrima, snega na kolovozu ima do pet santimetara, pa je neophodna upotreba zimske opreme.

AMS S podseća sve vozače da su od 01.11. do 01.04. po novom pravilniku o upotrebi zimske opreme dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Takođe, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.

Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

Zbog predstojećih praznika očekuje se pojačan saobraćaj na graničnom prelazu granični prelaz Batrovci iz pravca Hrvatske i iz pravca Mađarske, na granični prelaz Horgoš.

AMSS podseća da je vreme zadržavanja na ovim najfrekventnim graničnim prelazima promenljivo i relativno, zato preporučuju korišćenje manje frenkventnih granicnih prelaza, sa Hrvatskom granični prelaz SSid, a sa Mađarskom granični prelaz Kelbiju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.