Slaba na sirote i nemoćne

Izvor: Vesti-online.com, 16.Jun.2017, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slaba na sirote i nemoćne

Težak usud porodice Negovana (45) i Biserke Stanković (35) iz Slivova, nadomak Gračanice, i njihove četvorice sinova, koji dane provode u trošnoj kućici, sa zemljanim podom, bez vode, daleko od civilizacije, o čemu su "Vesti" pisale pre nekoliko meseci, ganula je našu plemenitu čitateljku Dragicu Bošnjak iz Nijmegena u Holandiji.

- Ne mogu da zažmurim na njihovu sirotinju i zato im šaljem 100 evra, kako bi se tim mališanima od ovog dara kupile najneophodnije stvari >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i da bi se makar malo lepše osećali. Želim im mnogo sreće u budućnosti - napisala je, između ostalog, ova žena dobrog srca, u pismu pristiglom zajedno sa donacijom.

Razlog zbog koga je želela da obraduje upravo ovu porodicu nije teško odgonetnuti jer šestoro Stankovića živi samo od plate 45-godišnjeg oca Negovana koji je zaposlen u Komunalnom preduzeću u Gračanici, za to dobija 20.000 dinara (oko 160 evra). Nemoćni su da bilo šta sami promene.

Najstariji sin Petar učenik je Poljoprivredne škole u Gušterici, Nikola je u predškolskom, Nenad u šestom, a Aleksa je učenik osmog razreda u rodnom mestu. Češće su gladni nego siti.

Najteže je to žive u staroj i oronuloj kućici, u brdsko-planinskom selu, bez elementarnih uslova. Ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtić porodici Negovana Stankovića u Slivovu obećao je u junu izgradnju kuće, a meštanima izgradnju seoskog puta. Da li je obećanje i ispunjeno, naši reporteri saznaće uskoro, kad budu ponovo posetili ovu porodicu, kako bi im uručili dar dobročiniteljke iz daleka.

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.