Slaba investiciona aktivnost na Beogradskoj berzi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2018, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slaba investiciona aktivnost na Beogradskoj berzi

Slaba investiciona aktivnost i blagi pad oba BELEX indeksa obeležili su trgovački dan na domaćem tržištu akcija.

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, neznatno je skliznuo naniže na 731,9 poena, a BELEXlajn je oslabio za 0,1 odsto na 1.538,92 poena.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova, Mešer Tehnogas, zabeležio je najveći promet od svih kompanija kojima se danas trgovalo, u vrednosti 3,6 miliona dinara, po nepromenjenoj ceni od 11.000 dinara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Naftna industrija Srbije je bila jedini dobitnik dana s rastom cene od 0,1 procenat na 683 dinara, uz realizaciju nešto manju od 0,7 miliona dinara, dok se gornjomilanovački Metalac spustio za 1,0 procenat, zaključivši trgovanje na 1.980 dinara, uz promet od 0,6 miliona dinara.

Oslabile su i akcije Impol Sevala iz Sevojna za 0,9 procenata na 3.062 dinara, a isprometovane su za oko 0,3 miliona dinara.

Aerodrom "Nikola Tesla" se zadržao na nivou od 1.676 dinara, zabeleživši trgovanje vredno 0,1 milion dinara, dok je duvanska industrija "Filip Moris", koja je istrgovana u istom iznosu, bila gubitnik dana s padom cene od 1,1 odsto na 3.450 dinara.

Obične akcije Komercijalne banke su takođe ostvarile promet od približno 0,1 milion dinara, zadržavši se na ceni od 1.960 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 32,64 odsto, pri čemu u kupovini nisu učestvovali, dok su na strani prodaje imali udeo od 65,29 posto.

Dinarska državna obveznica serije RSO1352 zabeležila je promet od 274,2 miliona dinara. Ova hartija dospeva na naplatu u novembru 2018. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Beogradska berza: Akcije Naftne industrije Srbije jedine u zelenom

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Okt.2018

BEOGRAD – Slaba investiciona aktivnost i blagi pad oba BELEX indeksa obeležili su trgovački dan na domaćem tržištu akcija...Zahvaljujući trgovanju državnim obveznicama, ukupan promet na Beogradskoj berzi dostigao je 279,8 miliona dinara (približno 2,4 miliona evra)...Indeks najlikvidnijih akcija,...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.