Skype sada podrazumijevano skriva korisničke IP adrese

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jan.2016, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skype sada podrazumijevano skriva korisničke IP adrese

Skype će od sada podrazumevano skrivati IP adrese korisnika, što bi trebalo da pomogne u minimizovanju uznemiravanja korisnika, a posebno onih koji streamuju sadržaj onlajn.

Upravo jedan od najčešćih načina, na koje su streameri podložni DDoS napadima, jeste ukoliko se njihov Skype ID i IP adresa pronađu. Skype je do sada već omogućavao korisnicima da sakriju svoj IP, ali je sada ova fukcija automatski uključena.

Microsoft ističe da će ova mjera "spriječiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << individualce od pribavljanja Skype ID-jeva i IP adresa", što ne samo da će zaštititi gejmere već i druge Skype korisnike koji bi mogli biti meta onlajn trolova. Prije nego što su Microsoft i Skype omogućili ovu funkciju, gejmeri su koristili third-party rješenja kako bi se zaštitili.

(NN, benchmark.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.