Skupština u ponedeljak o Dulićevom imunitetu

Izvor: Blic, 06.Okt.2012, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština u ponedeljak o Dulićevom imunitetu

Skupština Srbije razmotriće u ponedeljak, 8. oktobra, Predlog odluke o ukidanju imuniteta poslaniku Oliveru Duliću, na zahtev Administrativnog odbora, saopšteno je danas iz republičkog parlamenta. Oliver Dulić

Sednicu republičkog parlamenta sa samo tom jednom tačkom dnevnog reda sazvao je danas predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, a početak je zakazan za 10 sati, navodi se u saopštenju.

Kako je to ujedno i prva sednica redovnog jesenjeg zasedanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << parlamenta, koje počinje u oktobru, ona će početi, u skladu sa Zakonom o Nrodnoj skupštini, intoniranjem himne "Bože pravde" a parlamentarce će na ulazu dočekati gardisti Vojske Srbije.

Ranije danas Odbor za administrativno-budžetska i mandatsko-imunitetska pitanja,na sednici zatvorenoj za javnost, predložio je da se Duliću ukine imunitet, na koji se on pozvao jutros kada je policija pokušala da ga uhapsi u njegovoj kući u Subotici, po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Tužilaštvo je tražilo skidanje imuniteta zbog vođenja krivičnog postupka, jer postoji osnovana sumnja da su tri lica, među kojima je i bivši ministar i aktuelni poslanik, izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja u vezi sa izdavanjem dozvole slovenačkoj firmi "Nuba invest" za postavljanje optičkih kablova.

Dulić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da se protiv njega vodi politički proces, da se jutros na imunitet pozvao kako bi imao priliku da se obrati javnosti, ali da se više neće više pozivati na imunitet.

On je kazao da nikada nije prekršio zakon i da će to dokazati, nakon čega je otišao u Ministarstvo unutrašnjih poslova, ali je posle legitimisanja vraćen sa ulaza uz obrazloženje da će ga pozvati, ako bude potrebno.

Predsednik paralamenta je ranije danas poručio da Skupština ne može da bude utočište za bilo koga ko je izvršio krivično delo.

Povezane vesti: DS: Dulić osuđen pre nego što je započet postupak Dulić: Nikada nisam prekršio zakon Malović: SNS plagirao naš predlog zakona Vladajuća koalicija pozvala na političko jedinstvo o KiM Oni više neće koristiti imunitet

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.