Izvor: N1 televizija, 08.Feb.2017, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština prazna - neki poslanici čekaju nekoga, drugi nešto

Redovno jesenje zasedanje skupštine Srbije završeno je u decembru, a redovno prolećno počinje 1. marta. To ne sprečava poslanike da vanredno zasedaju, ali ipak - vladajući čekaju na predsednicu, a opozicioni - izbore.

Izvor: N1

Tiho i prazno - tako velika sala skupštine Srbije izgleda već više od mesec dana. Iako odbori često zasedaju, u plenumu nije bilo aktivnosti od 28. decembra prošle godine.

Pored toga što nemaju puno posla na svojim radnim >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << mestima, poslanici se i dosta retko javljaju na svoje telefone. Oni koje smo i dobili - uglavnom su van Beograda - najčešće na skijanju ili u kampanji."

Oni koji su bili dostupni, a pripadaju većini - ne misle da je problem to što su "na pauzi".

"Kad non stop zasedamo, onda ni to ne valjda, znači, redovno se zna kada počinje, predsednica skupštine kada bude bilo potrebe - zakazaće", kaže Milovan Drecun,  iz Srpske napredne stranke.

Na pitanje da li misli da nema potrebe za tim, on odgovara:

"Pa to morate da pitate predsednicu".

I pitali smo - za sada ne postoji zahtev na osnovu kojeg bi bila zakazana vanredna sednica, potvrđeno je za N1 u kabinetu predsednice Maje Gojković.

Predsednica može zakazati vanrednu sednicu ukoliko to zatraže dve trećine poslanika, odnosno njih osamdeset i četvoro, kao i na zahtev Vlade Srbije.

Neki bi želeli sednicu, ali ih nema dovoljno

Nema ih dovoljno, ali vanrednu sednicu tražili su poslanici Demokratske stranke - želeli bi, kažu, da razgovaraju o fotografiji ministra zdravlja i ubijenog šefa Zemunskog klana.

"Odgovora naravno da nema - ponavljam još jednom - Vlada Republike Srbije ni na ovo ni na druga pitanja koja interesuju građane - nema šta da ponudi. Pa ne mogu da ponude ni predsedničkog kandidata!", kaže Balša Božović, iz Demokratske stranke.

Radikali bi, kažu, bili pre u skupštini nego u stranci, mada ne veruju da će se pre izbora vratiti u poslaničke klupe.

"Da li ćemo uopšte u ovom sazivu imati neku sednicu - to je pitanje. Što se nas tiče mi smo spremni za predsedničke izbore, prvi smo izašli sa kandidatom, i nadam se da ćemo u isto vreme imati i parlamentarne izbore", kaže Nemanja Šarović iz SRS.

To što nema zasedanja - ne znači da u skupštini nema ničeg novog - Čedomir Jovanović je napustio svoj poslanički klub i prešao u klub Lige socijaldemokrata Vojvodine, kako se taj klub ne bi ugasio, s obzirom da ih je prošle nedelje napustila Marinika Tepić.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Velika sala Skupštine prazna već više od mesec dana

Izvor: N1 televizija, 08.Feb.2017

Redovno jesenje zasedanje Skupštine Srbije završeno je u decembru, a redovno prolećno počinje 1. marta. To ne sprečava poslanike da vanredno zasedaju, ali ipak - vladajući čekaju na predsednicu, a opozicioni - izbore...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.