Skupština o rebalansu do 15. septembra

Izvor: Kurir, 10.Sep.2012, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština o rebalansu do 15. septembra

BEOGRAD - Skupština Srbije trebalo bi do 15. septembra da započne raspravu o predloženom rebalansu budžeta.

Vlada Srbije usvojila je danas predlog rebalansa budžeta za 2012. godinu, kao i paket od 12 zakona kojima će se uvesti red u javne finansije i sprečiti finansijski kolaps države, saopšteno je nakon sednice vlade.

Premijer Ivica Dačić je istakao da će ove mere doneti uštede od milijardu evra i podrazumevaju drastične rezove smanjenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nepotrebnih troškova države, između ostalog i ukidanje raznih agencija, direkcija i fondova.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić rekao je da je merama predviđeno obaranje konsolidovanog budžetskog deficita sa sadašnjih 7,1 odsto na 6,7 odsto do kraja godine.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.