Skupština o poverenju vladi početkom  decembra

Izvor: RTS, 29.Nov.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština o poverenju vladi početkom decembra

Sednica o poverenju Vladi Srbije mogla da bude održana "oko 8. decembra", najavila predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejenović. Na sednicu će biti poznati premijer i svi ministri.

"Ako bude radna atmosfera, postoji mogućnost da sledeće nedelje privedemo ovu sednicu kraju, i da početkom naredne nedelje (8. decembra) bude sednica sa tačkom o poverenju vladi", rekla je Slavica Đukić-Dejanović agenciji Beta.

Predsednica parlamenta je ukazala da postoji mogućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da prekine sednicu koja je u toku i na kojoj poslanici raspravljaju o amandmanima na set pravosudnih zakona, ako ona bude predugo trajala.

"Poslovnički postoji mogućnost da prekinem sednicu, ali bih više volela da dinamika bude takva da značajne tačke završimo, izglasamo i da krenemo na novu sednicu na kojoj bi prva tačka bila poverenje vladi ili bi to bila posebna sednica", navela je Đukić-Dejanović i dodala da sednica o poverenju vladi i sednica o budžetu moraju da budu završene do kraja godine.

Ministri i premijer na sednici

Predsednica skupštine je najavila da će na sednicu o poverenju vladi pozvati premijera Mirka Cvetkovića i sve ministre u vladi.

"Očekujem najveći broj ministara, posebno onih koje poslanici najviše pominju", izjavila je Đukić-Dejanović i dodala da će se dogovoriti sa šefovima poslaničkih grupa da predlagači, kao i svi poslanici imaju mogućnost da postavljaju pitanja vladi "u jednom pristojnom vemenu".

Prema rečima predsednice parlamenta, mora se planirati i vreme u kome će premijer i ministri davati odgovore na ta pitanja.

Komentarišući da li će rasprava trajati pet sati, Đukić-Dejanović je kazala da je čak i duplo vreme moguće s obzirom na značaj teme.

"Poslovnički to jeste pet sati. Ali, mislim da je dobro da se u startu dogovorimo da ne obesmislimo tu sednicu. Ako se ona već drži, onda treba da ima neki smisao, poruku građanima i mogućnost onih koji su nezadovoljni vladom da iznesu svoje nezadovoljstvo i mogućnost vlade da da odgovarajuće odgovore", rekla je predsednica skupštine.

Inicijativu za sednicu parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o poverenju vladi pokrenule su Srpska radikalna stranka (SRS), Demokratska stranka Srbije (DŠ) i Nove Srbije (NS) zbog "saradnje Srbije u uspostavljanju misije Euleks na Kosovu i Metohiji".

Iako nije potpisnica inicijative, Srpska napredna stranka (SNS) najavila je da će za nju glasati.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đukić- Dejanović: Raprava o poverenju Vladi za desetak dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2008

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Slavića Đukić Dejenović rekla je danas da bi sednica o poverenju Vladi Srbije mogla da bude održana oko 8. decembra..."Ako bude radna atmosfera, postoji mogućnost da sledeće nedelje privedemo ovu sednicu kraju, i da početkom naredne nedelje (8. decembra)...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Đukić: Sednica o poverenju vladi oko 8. decembra

Izvor: Kurir, 29.Nov.2008

BEOGRAD, 29. novembra 2008. (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavića Đukić Dejenović rekla je danas da bi sednica o poverenju Vladi Srbije mogla da bude održana oko 8. decembra. "Ako bude radna atmosfera, postoji mogućnost da sledeće nedelje privedemo ovu sednicu kraju, i da početkom naredne...

Nastavak na Kurir...

O poverenju vladi 8. decembra

Izvor: Kurir, 30.Nov.2008, 11:37

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je juče da bi sednica o poverenju Vladi Srbije mogla da bude održana oko 8. decembra. - Ako atmosfera bude radna, postoji mogućnost da sledeće nedelje privedemo ovu sednicu kraju i da početkom naredne nedelje održimo sednicu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.