Izvor: B92, 07.Mar.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupstina grada Beograda platice naknadu za koriscenje frekvencija Studija B

Predsednik Socijaldemokratske unije, Zarko Korac, izjavio je da ce, prema dogovoru koji su juce postigli celni ljudi opozicionih stranaka, Skupstina grada platiti naknadu za koriscenje frekvencija za RTV Studio B. Ta suma, prema ulicnom kursu, iznosi oko pola miliona nemackih maraka. Korac je Radiju B2 92 rekao da je tako ostavljeno vlastima da povuku sledeci potez u gusenju gradske televizije: "Odluka je bila da grad plati naknadu za frekvencije kao osnivac i vlasnik Studija B. Odluka je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se legalno, zakonito odgovori na ove zloupotrebe propisa i zakona, da se plate i kazne i da se ostavi rezimu da se vidi sta ce on da radi. Nama je potpuno jasno da je ovaj zahtev Ivana Mrkovica za nadoknadom pokusaj finansijskog gusenja Studija B", izjavio je Korac.

Ipak, potpredsednik beogradskog Izvrsnog odbora i clan Upravnog odbora Studija B, Milutin Randjelovic, kaze za B2 92 da odluka o placanju naknade i kazne po Zakonu o informisanju jos nije doneta: "Konsultacije oko tog pitanja jos traju i sa direktorom Studija B. Ukoliko bude potrebno gradska vlada ce sigurno pomoci Studiju B. Pokusacemo ovih dana sa direktorom televizije da napravimo upravni odbor koji ce doneti definitivnu odluku", rekao je Randjelovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.