Skupština danas o e-upravi i setu prosvetnih zakona: Na dnevnom redu SMANJENJE administrativnih troškova

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Mar.2018, 07:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština danas o e-upravi i setu prosvetnih zakona: Na dnevnom redu SMANJENJE administrativnih troškova

Pred poslanicima ispunjen radni dan

Skupština Srbije počeće danas raspravu o više zakonskih predloga, među kojima je Predlog zakona o elektronskoj upravi.

Pročitajte i:

Težnja Predloga zakona o elektronskoj upravi je, kako su ranije saopštili iz Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, da se "papiri" pošalju u istoriju, te da se javne usluge pružaju primenom novih tehnologija.

Očekuje se da zakon donose smanjenje administrativnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << troškova i povećanje pravne sigurnosti i transparentnosti rada, čime se, kako su naveli, smanjuje prostor za korupciju i drugih vidova zloupotrebe.

Na dnevnom redu je i Predlog zakona o udžbenicima, Predlog zakona o prosvetnoj inspekciji, kao i Predlog zakona o Nacionalnom okviru kvalifikacija Srbije.

Pred poslanicima će se naći i Predlog zakona o nacionalnoj infrastrukturi geoprostornih podataka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Počela sednica Skupštine Srbije, utvrdjuje se dnevni red

Izvor: Beta, 26.Mar.2018

Skupština Srbije počela je danas novu sednicu, a u toku je utvrdjivanje dnevnog reda na kom bi izmedju ostalog trebalo da bude i Predlog zakona o udžbenicima koji predvidja uvodjenje digitalnih udžbenika.Predloženo je da na dnevnom redu budu i predlozi zakona o prosvetnoj inspekciji i o Nacionalnom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.