Ministri sutra polažu zakletvu

Izvor: RTS, 26.Apr.2014, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri sutra polažu zakletvu

Posebna sednica Skupštine Srbije, na kojoj će biti birana nova vlada, zakazana je sutra za 11 sati.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je posebnu sednicu sa jednom tačkom dnevnog reda - izbor vlade i polaganje zakletve predsednika i članova vlade, objavljeno je na skupštinskom sajtu.

Prema Zakonu o vladi, vladu bira republički parlement posle konstituisanja na predlog mandatara.

Skupština odlučuje o izboru vlade u celini, a vlada je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izabrana većinom glasova od ukupnog broja poslanika.

Parlamentarci danas razmatraju amandmane na Predlog zakona o ministarstvima i izmene Zakona o vladi, a potom će glasati o tim aktima budući da je njihovo donošenje preduslov izbora vlade.

Novi zakon o ministarstvima predlaže da nova vlada ima 16 ministarstava - dva manje nego prethodna, kao i ukidanje pet kancelarije i dve uprave.

Pored 16 ministara novu vladu će činiti i premijer i dva ministra bez portfelja, tako da će ona imati 19 članova.

Zakon propisuje i da broj potpredsednika vlade i ministara bez portfelja određuje skupština pri svakom izboru vlade na predlog mandatara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sednica za izbor vlade sutra u 11 sati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2014

Posebna sednica Skupštine Srbije, na kojoj će biti birana nova vlada, zakazana je sutra za 11 sati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.