Skupština: Ubeđivanje ministra da nastavi o budžetu

Izvor: B92, 05.Dec.2016, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština: "Ubeđivanje" ministra da nastavi o budžetu

Sednica o predlogu budžeta za 2017. godinu u Skupštini Srbije nastavljena je u tonu koji u centralnoj sali parlamenta traje već nekoliko nedelja.

Ministar finansija Dušan Vujović praktično nije ni počeo da obrazlaže predlog budžeta i pratećih zakona, a već je ušao u polemiku sa opozicionim poslanicima.

Zatim se u raspravu umešala i predsednica Skupštine Maja Gojković, koja mu je rekla da ne obraća pažnju, kako je rekla, "na manjinu koja ugrožava većinu".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Vujović je čak rekao da on “ne mora da izlaže“ pred poslanicima i da postoje druge prostorije za konsultacije, ali ga je predsedavajuća na kraju ipak "ubedila".

U međuvremenu Gojkovićeva je izrekla i opomenu lideru Nove stranke Zoranu Živkoviću, koji je držeći poslovnik u rukama rekao u jednom trenutku “ajde još jednu“.

Opomena je "nagrađena" aplauzom poslanika vladajuće većine, koji su na isti način pozdravili i nastavak izlaganja ministra Vujovića.

Predlogom zakona o budžetu za 2016. godinu predvidjeni su prihodi od 1.092,9 milijardi dinara (u 2016. prihodi bili planirani na 997,4 milijarde), a rashodi 1.162 milijardi dinara (u 2016. godini 1.119 milijardi), tako da će deficit iznositi 69,1 milijardu dinara (121,8 milijardi u 2016).

Opširnije o samom budžetu na stranicama Biza.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.