Skupština Srbije završila večeras načelnu raspravu o zakonima

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Nov.2018, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Srbije završila večeras načelnu raspravu o zakonima

Skupština Srbije završila je večeras načelnu raspravu o više zakona iz oblasti pravosuđa i unutrašnjih poslova, a rad nastavlja u ponedeljak razmatranjem amandmana.

Tokom današnje rasprave poslanici su manje pažnje posvetili predloženim zakonskim rešenjima, a polemiku su vodili o stanju u medijima i tvrdnjama radikala da je ministar Rasim Ljajić vođa narkokartela.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović rekao je na sednici da je Srpska napredna stranka >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "na vrhu piramide huliganskih organizacija u Srbiji" i da je neophodno ukinuti nacionalnu frekvenciju televiziji Pink, kako bi se zaustavilo kvarenje javnog morala.

"Ne možete rešiti problem nasilja ako ne zaustavite promociju pogrešnih obrazaca ponašanja iza kojih direktno stojite vi, koji ste očito spremni da tenkovima branite Televiziju Pink i Željka Mitrovića kao pravog ministara kulture", rekao je Obradović.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kazao je da su ključni inspiratori nasilja u zemlji Obradović i njegovi koalicioni partneri, kao i da oni sprovode "užasnu agresiju" prema medijima.

"Hajde da ukinemo frekvenciju svakom ko nam se ne sviđa, hajde da ukidamo onda frekvencije svima koji nešto kažu, a da se to nama ne sviđa, a vi i vaši koalicioni partneri ste uveli rijaliti u Srbiju", rekao je Stefanović.

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović zatražio je objašnjenje na osnovu kojih podataka je predstavnik Bezbednosno informativne agencije Marko Parezanović procenio da je deo opozicije, medija, nevladinog sektora i sindikata najveća bezbednosna pretnja u Srbiji.

U jednom trenutku se polemisalo i o "osetljivosti na uvrede", pa je tako poslanik Srpske napredne stranke Marijan Rističević pokazao tvit koji mu je, kako je rekao, uputio poslanik DS Balša Božović, u kome je pisalo "pali majmune".

Na dnevnom redu Skupštine bile su izmene zakona o policiji, o sprečavanju nasilja na stadionima kao i o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Zatim Predlog zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju administrativnim situacijama, izmene zakona o detektivskoj delatnosti, o privatnom obezbeđenju kao i dopune Zakona o zaštiti od požara.

Na dnevnom redu su i predlozi zakona o kritičnoj infrastrukturi, o ispitivanju, žigosanju i obeležavanju oružja, naprava i municije, o dobrovoljnom vatrogastvu i o zaštiti podataka o ličnosti.

Poslanici razmatraju i predloge izmena Zakona o uređenju sudova, o parničnom postupku, o izvršenju vanzavodskih sankcija i mera, o overavanju potpisa, rukopisa i prepisa, kao i predlog zakona o besplatnoj pravnoj pomoći i o lobiranju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.