Skupština Srbije: Počele konsultacije sa Majom Gojković, SzS nije na sastanku, a evo ko je DOŠAO

Izvor: Press, 16.Apr.2019, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Srbije: Počele konsultacije sa Majom Gojković, SzS nije na sastanku, a evo ko je DOŠAO

Na poziv predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković u Narodnoj skupštini danas su počele konsultacije sa predstavnicima poslaničkih grupa o daljem radu parlamenta. Njima, međutim, ne prisustvuju poslanici stranaka koje su deo opozicionog Saveza za Srbiju (SzS), kao ni poslanici Stranke moderne Srbije (SMS).
Foto:Blic
Na konsultacije došli su Dragan Marković Palma (JS), Vjerica Radeta (SRS), >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Mira Petrović (PUPS), Milorad Mijatović (SDPS), Aleksandar Martinović (SNS), Balint Pastor (SVM), Neđo Jovanović (SPS), Čedomir Jovanović (LDP), samostalni poslanik Miladin Ševarlić, kao i Veroljub Arsić u svojstvu potpredsednika Skupštine Srbije.

Sastanak je zatvoren za javnost.
- Želim da razgovaramo kako bolje da zastupamo građane, kako da poboljšamo procedure koji je ovaj saziv Skupštine Srbije nasledio od bivšeg režima, kako da bolje uredimo proceduru podnošenja amandmana i da razgovaramo o dopunama dnevnog reda - rekla je Gojković pozivajći poslanike na konsultacije.
Gojković je tada izrazila uverenje da će se ovom pozivu odazvati sve poslaničke grupe u Skupštini Srbije.
 

Stefanović: Opoziciju ne interesuje dijalog, već vlast
Reagujući na dešavanja povodom konsultacija, ministar unutrašnjih poslova i funkcioner SNS Nebojša Stefanović rekao je da "opoziciju ne interesuje dijalog, već samo vlast". Kako je kazao, "Skupština Srbije jedino mesto gde su mogući razgovori vlasti i opozicije, ali da Savez za Srbiju ne želi razgovore".
- Oni neće razgovor. Oni kažu: nećemo da razgovaramo sa Aleksandrom Vučićem, on mora da ode. Neće ni na izbore, ali treba (Vučić) da preda vlast - rekoa je Stefanović za TV Hepi.
Foto: S.Radovanović / Tanjug
Nebojša Stefanović
On kaže da je predsednik države pozvao opoziciju na jedino logično mesto za dijalog, a to je parlament. Dodaje da deo opozicije hoće da određuje sastav delegacija za razgovor, "delegacije koja će predstavljati opoziciju, ali i vlast".

Ističe da ga je "sramota političkih poruka koje šalju pojedini lideri opozicije i da je jedini cilj Dragana Đilasa, Boška Obradovića i Vuka Jeremića da otimaju pare narodu kao što su i do sada otimali".
- To narod neće. Zato ih je bilo na protestu u subotu između 7.000 i 7.500 - rekao je Stefanović, dodavši da je podatke o broju ljudi na protestu dobio i on "od profesionalaca na terenu, koji godinama rade taj posao i koji su ga radili i kada su na vlasti bile demokrate".
Naglašava da je "sada jasno da su proteste od početka organizovale političke stranke, ali da su lideri opozicije želeli da ih predstave kao građanske, jer znaju da nemaju podršku u narodu".
Opozicija, kaže, sve vreme "nešto fingira".

- Već su rekli da neće da pričaju sa Vučićem. Ne znam šta hoće - rekao je Stefanović.
On je rekao da je policija u Skupštini 13. aprila bila uz saglasnost generalnog sekretara, a da je bila obaveštena i predsednica parlamenta, i da su tamo bili da bi zaštitili institucije i bezbednost poslanika. Laž je, kaže on, da su u parlamentu bili neki navijači, kako kažu u opoziciji.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.