Skupština: Pitanja pa rasprava o više od 600 amandmana

Izvor: B92, 22.Maj.2018, 06:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština: Pitanja pa rasprava o više od 600 amandmana

Beograd -- Skupština Srbije nastaviće danas raspravu o amandmanima na Predlog zakona o izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti po subvencionisanim cenama.

Na početku rada poslanici koriste pravo da postave pitanja i traže obaveštenja od predstavnika vlasti o ekonomskim, zdravstvenim, socijalnim temama, ali i o KiM.

Na taj zakonski predlog podneto je više od 600 amandmana, a tokom jučerašnjeg rada poslanici su razmotrili 167 amandmana.

Ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je tokom rasprave u parlamentu da će vlada raspisati javni poziv i odabrati najpovoljniju banku za kreditiranje stanova kako bi omogućila da najveći broj zaposlenih može da ispuni kriterijume.

Stefanović je istakao da će se graditi dovoljno za sve i da će svi koji konkurišu dobiti stan, te precizirao da će veličina stanova biti od 36 do 92 kvadrata, što znači od garsonjere do trosobnog stana.

Cena po kvadratu neće biti veća od 500 evra u Beogradu, a u drugim sredinama moguće je da će biti i manja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.