Izvor: Nezavisne Novine, 09.Feb.2016, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština RS: Usvojen dnevni red, opozicija napustila salu

BANJALUKA - Poslanici opozicije napustili su zasjedanje Narodne skupštine RS nakon što je počeo aktuelni čas na kojem Željka Cvijanović, premijer RS, odgovara na poslanička pitanja.

Opoziconari su zasjedanje napustili jer smatraju da njen izbor na mjesto predsjednika Vlade nije legitiman, odnosno da je izlagana "kupovinom" poslanika.

Prethodno, poslanici su usvojili dnevni red, na koji je vlada po hitnom postupku dodala još dvije tačke, koje se odnose na  prijedlog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << zakona o naknadama za korištenje prirodnih resursa za proizvodnju električne energije i šprijedlog zakona o budžetskom sistemu.

Opozicioni poslanici nisu prihvatili te dodatne dvije tačke jer smatraju da Vlada nastavlja staru praksu uvođenja u skupštinu zakona koji su po hitnoj proceduri bez pravog obrazloženja.

Vladajuća većina nije prihvatila nekoliko prijedloga opozicije.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.