Skupština: O cenzuri, umesto o članovima REM-a

Izvor: Mondo, 12.Okt.2016, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština: O cenzuri, umesto o članovima REM-a

Skupština Srbije završila je danas raspravu o izboru članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) tokom koje su poslanici najčešće kritikovali rad tog tela.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Tokom dva dana rasprave čule su se ocene opozicionih stranaka da članovi REM-a nisu nezavisni, da su poluge vlasti i da ne reaguju na cenzuru i loš TV program, koji obiluje rijaliti programima.

Tokom rasprave malo se govorilo konkretno o predloženim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kandidatima, a sporadično bi se i najčešće u negativnom kontekstu pomenuo Goran Peković koji je već bio član REM-a, a za koji opozicija smatra da vlast po svaku cenu hoće da ga "ponovo ugura u to telo".

Poslanici vladajuće većine složili su se da je program loš, odbacilo navode o cenzuri ističući da mediji obiluju kritikama na račun sadašnje vlasti i da je meta Aleksandar Vučić, njegovi najbliži saradnici i njegova porodica.

Predsednica Skupštine Odbora za kulturu i informisanje, Maja Gojković, podsetila ih je da su rijaliti programi počeli da se emituju još 2006. godine u vreme vlasti DS-a i DSS-a i upitala zašto tada nisu podigli glas protiv toga kao i protiv cenzure u medijima.

U Skupštini je određena pauza od sat vremena nakon koje će početi rasprava o autentičnom tumačenju odredaba člana 6. Zakona o sticanju prava svojine, na zemljištu, objektima i vodovima Privrednog društva za proizvodnju i preradu čelika Železara Smederevo.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.