Izvor: B92, 14.Mar.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupstina Beograda platila 10 miliona i 700 hiljada dinara Ministarstvu telekomunikacija

Skupstina Grada Beograda, osnivac RTV Studio B, platila je saveznom Ministarstvu za telekomunikacije 10 miliona i 700 hiljada dinara na ime naknada za privremeno koriscenje radio i televizijskih frekvencija. Prvi covek ove medijske kuce Dragan Kojadinovic izjavio je da ga je predsednik Skupstine grada Vojislav Mihajlovic obavestio da uplata izvrsena kako bi se sprecilo upadanje inspektora ministarstva za telekomunikacije i policije u prostorije Studija B i da ne bi doslo do sirih sukoba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << onih koji bi branili ovu TV kucu i drzavnih organa. Uplata je izvrsena po posebnoj odluci izvrsnog odbora izjavio je za B2-92 potpredsednik gradske vlade Bojan Dimitrijevic: "Mi smo ulazuci maksimalne napore, 'cedeci suvu drenovinu' koja se zove budzet za 2000. godinu, po posebnoj odluci izvrsnog odbora izmirili tu svoju obavezu i time su se otklonili i poslednji formalni zahtevi da se Studiju B zabrani rad. Sve drugo sto bi se posle toga desilo predstavljalo bi kao i u nizu drugih aktivnosti jednu vrstu hajducije koju savezna i republicka vlast vec sprovodi prema lokalnim medijima", kaze Dimitrijevic.

Nakon sto je placen dug Studija B, savezni ministar za telekomunikacije Ivan Markovic pozvao je direktora glavnog i odgovornog urednika Studija B Dragana Kojadinovica na sastanak koji je zakazan za sredu u 11 casova. "Prihvatio sam poziv ministra Markovica upravo zbog toga sto je skupstina grada platila pomenuti iznos kako bi se stvorili uslovi za komunikaciju izmedju studija B i Ministarstva za telekomunikacije" objasnio je u izjavi za nas program Dragan Kojadinovic. Upitan, da li ce na ovom sastanku Studio B pristati da potpise sporan ugovor o koriscenju frekvencija, Kojadinovic je odgovorio sledecim recima:

"Jos je rano o tome govoriti. Nadamo se da cemo na sastanku resiti sve sporne elemente ovog njegovog potrazivanja, a sporno je gotovo sve, i dalje ostajemo na stanovistu da Studio B, buduci da nije potpisao ugovore, nista ne duguje", kaze Kojadinovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.