Skuplja funkcije i zarađuje 400.000

Izvor: Blic, 18.Maj.2014, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skuplja funkcije i zarađuje 400.000

Predsednik Skupštine opštine Ruma Aleksandar Martinović nakon izbora održanih 16. marta, nagrađen je sa šest novih funkcija u Skupštini Srbije. Ovde potpis

Martinović, prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, trenutno obavlja funkciju predsednika Skupštine opštine Ruma za koju je plaćen 25.000 dinara, predsednik je Nadzornog odbora „Galenike“ a.d. (mesečno 64.830 dinara), predsednik je Upravnog odbora Agencije za privatizaciju (mesečno 54.000 dinara), >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a na Pravnom fakultetu ukupno dobija čak 149.000 dinara po tri osnova.

Kritikovao SNS

Aleksandar Martinović, nekada perspektivan radikal, danas perjanica naprednjaka, u više navrata govorio je loše o Srpskoj naprednoj stranci i o njenom rukovodstvu. Martinović je tada otkrio da su čelni ljudi naprednjaka i njega zvali u novu stranku, ali da je on to sa indignacijom odbio. „Saradnja sa onima koji su nastali krađom mandata SRS nije moguća. Nikoliću i Vučiću se ne može verovati“, reči su Aleksandra Martinovića iz aprila 2012. godine.

Nakon formiranja nove skupštinske većine u parlamentu Republike Srbije, Martinović dobija nekoliko novih funkcija. Postavljen je za zamenika predsednika poslaničke grupe Srpske napredne stranke, zatim za predsednika Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, član je Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu i zamenik člana Odbora za kontrolu službi bezbednosti. Takođe, od pre nekoliko dana Martinović je postavljen i za člana delegacije u Interparlamentarnoj uniji.

Ukoliko se uzme u obzir da je plata narodnog poslanika, prema istraživanju “Blica”, između 800 i 1.300 evra, Martinovićeva mesečna primanja prelaze 400.000 dinara.

Ni nakon nekoliko telefonskih poziva upućenih dr Martinoviću nismo uspeli da dobijemo odgovor na pitanje da li planira da se odrekne nekih od pomenutih funkcija, s obzirom na činjenicu da su mu mesečna primanja i desetostruko veća od prosečnih plata u Srbiji.

Imovinska karta Martinovića

predsednik Skupštine opštine Ruma - 25.000 poslanik u Skupštini Srbije - minimum 120.000 predsednik Nadzornog odbora Galenike - 64.830 predsednik Upravnog odbora Agencije za privatizaciju 54.000 Pravni fakultet u Novom Sadu - 149.000 kuća od 100 kvadrata njiva od 56 ari automobil “audi A4” automobil “pasat”

*svi iznosi su u dinarima

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.