Izvor: N1 televizija, 21.Jan.2017, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skup podrške Haradinaju, traže bezuslovno oslobađanje

U Prištini skup podrške Ramušu Haradinaju, na kome je učestvovalo nekoliko hiljada Albanaca.

Demonstranti su zatražili bezuslovno oslobađanje Haradinaja, koji je uhapšen u Francuskoj po Interpolovoj poternici, a na zahtev srpskih vlasti. Haradinaj na uslovnoj slobodi čeka da francuske vlasti razmotre zahtev Beograda o izručenju Srbiji, zbog optužbi za ratne zločine tokom sukoba na Kosovu.

"Nekoliko ih je poludelih u Beogradu, koji žele da svoj >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << narod, svoju decu i građane drže u duhu rata i nasilja, kao i da u tom stanju drže ceo Balkan. Evropa ne sme da dozvoli da ovi ljudi, koji su čak izdavali naređenja za ubijanje dece, da bi potom nas za to optužili, 18 godina nakon rata, Balkan drže pod psihozom rata", rekao je Ardian Đini iz Alijanse za budućnost Kosova.

"Naš zahtev je da sa Vučićem razgovaramo na njegovom jeziku, jer on drugačije ne razume. Još jednom zahtevamo od institucija Kosova da odmah obustave pregovore sa Srbijom i postave konkretne uslove kako dalje pregovarati", smatra Fatmir Ljimaj - opoziciona stranka "Nisma".

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.