Škundriću rok 1. april: Koje funkcije se odriče

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2010, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škundriću rok 1. april: Koje funkcije se odriče

BEOGRAD - Direktor Agencija za borbu protiv korupcije Zorana Marković izjavila je za Blic da ministar rudarstva i energetike i predsednik Skupštine akcionara NIS Petar Škundrić ima rok od 90 dana da se izjasni koji će posao da obavlja.

Savetnik za medije ministra rudarstva i energetike Milan Budimir, rekao je za Blic da je Vlada Srbije merodavna da odredi ko će biti najbolji zastupnik državnog kapitala u NIS.

On je rekao da je Odbor za rešavanje o sukobu interesa obustavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << postupak protiv ministra Škundrića na osnovu relevantnih dokumenata koje mu je Vlada dostavila.

"Mišljenja smo da Agencija treba da poštuje rad Odbora. Ipak, kao što smo poštovali sve odluke i preporuke Odbora, tako ćemo raditi i sa novom institucijom", istakao je Budimir i dodao da Ministarstvo u potpunosti podržava osnivanje i rad Agencije za borbu protiv korupcije.

U Agenciji za borbu protiv korupcije, međutim, kažu da su preuzeli predmete, arhivu i zaposlene iz Odbora, ali da su od 1. januara nastupile nove okolnosti i novi rokovi.

"Za sve funkcionere koji obavljaju dve ili više funkcija važi rok od tri meseca da se izjasne koju će da obavljaju. Isti rok ima i ministar Škundrić, koji je do 1. aprila dužan da se izjasni koju funkciju će da napusti", kategorična je Zorana Marković.

Odbor za rešavanje o sukobu interesa pokrenuo je postupak protiv Petra Škundrića pre više od dva meseca zbog sukoba interesa, smatrajući da on istovremeno ne može da bude predsednik Skupštine akcionara NIS i ministar resora koji je za to zadužen.

Postupak je kasnije obustavljen uz obrazloženje da je za Škundrićevo postavljenje odgovorna Vlada i da će ona snositi odgovornost za eventualne posledice, navodi Blic.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.