Skulpture dvanaest vajarki

Izvor: Politika, 08.Mar.2014, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skulpture dvanaest vajarki

Izložba skulptura „12 plus”, čiji su autori žene, otvorena je u Kući Đure Jakšića i trajaće do 22. marta. Svoje radove predstavile su Julijana Protić, Snežana Perović, Elizabeta Perić, Vladislava Krstić, Irena Dimitrijević, Leposava – Lepa Milošević, Sara Nikolić, Leiva Majela, Jelena Koštica, Ivana Stanisavljević-Negić, Magdalena Miočinović-Andrić i Marijana Popović, koja je i autorka projekta.

Vođena zajedničkom idejom – podizanje i oživljavanje vajarske >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << scene u Srbiji – postavka „12 plus” je nastavak umetničkog projekta „12 vajara 12 soba”, čiji je izlagački prostor nudio 12 prostorija u kojima se predstavio po jedan vajar.

– Cilj ovakvih izložbi je da široj publici prikaže izuzetno kvalitetnu vajarsku produkciju koja postoji u Srbiji, a koja je duži niz godina nepravedno zapostavljena. Ova postavka pokazuje i da su žene ravnopravne sa muškarcima i u vajarstvu – rekla je Marijana Popović.

A. B.

objavljeno: 08.03.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.