Skriveno u naslonu autosedišta: Carinici na Horgošu otkrili skoro 1,6 kilograma heroina

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 16:21

Skriveno u naslonu autosedišta: Carinici na Horgošu otkrili skoro 1,6 kilograma heroina

Carinici su, u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Horgoš danas sprečili pokušaj krijumčarenja skoro 1,6 kilograma heroina.

Heroin je pronađen u naslonu jednog suvozačkog sedišta automobila "pežo 308" kojim su jedan muškarac i žena putovali iz Preševa ka Beču.

Pokušaj krijumčarenja je otkriven sat vremena iza ponoći, kada je na red za izlaznu kontrolu pristigao "pežo 308".

Na postavljeno pitanje da li imaju nešto da prijave, žena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja je upravljala vozilom, kao i njen suvozač su izjavili da sa sobom nose samo lični prtljag.

Međutim, tokom detaljne kontrole, otkriveno je da se u naslonu suvozačkog sedišta krije 5 paketa oblepljenih sivom selotejp trakom, ispunjenih praškastom materijom za koju se osnovano sumnja da je reč o heroinu.

Merenjem otkrivenih paketa, utvrđeno je da se radi o ukupnoj količini od 1.569 grama droge, nakon čega su krijumčareni narkotici zajedno sa putnicima i vozilom predati policiji u dalju nadležnost, saopštila je Uprava carina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.