Skraćeno snimanje filma Andželine Džoli u Sarajevu

Izvor: Politika, 17.Nov.2010, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skraćeno snimanje filma Andželine Džoli u Sarajevu

SARAJEVO - Ekipa za snimanje rediteljskog prvenca holivudske dive Andželine Džoli završiće do petka snimanje eksterijera u nekadašnjim vojnim barakama u Sarajevu, pošto je ponovo dobila dozvolu za to, izjavio je danas Edin Šarkić iz Skaut filma.

Prvobitno je bilo predviđeno da snimanje tih scena traje 10 dana, ali je zatim rešeno da to bude završeno za tri ili cetiri dana, dodao je Šarkić.

Sama Andželina Džoli nije prisutna, ali se očekuje će ipak kratko boraviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u Sarajevu.

Dozvola za snimanje ovog filma u Bosni i Hercegovini povučena je sredinom oktobra zbog oštrog protivljenja iz Udruženja žena žrtava rata, a povodom glasina da film govori o muslimanki koja se zaljubljuje u Srbina koji ju je silovao, prenose svetske agencije.

Zbog toga je bilo odlučeno da se scene, koje je trebalo da budu snimljene u Sarajevu, snime u Budimpešti.

U međuvremenu dozvola za snimanje je ponovo izdata ekipi Andželine Džoli, pa se neke od scena ipak snimaju u Sarajevu.

Radnja ovog filma je ljubavna priča između Srbina i muslimanke uoči izbijanja građanskog rata 1992-95.

Nesporazum sa Udruženjem žena žrtava rata izglađen je uz angažovanje same glumice, koja je kroz prepisku sa udruženjem objasnila o čemu film govori.

Andželina Džoli, u svojstvu ambasadora dobre volje UNHCR, i njen suprug Bred Pit posetili su BiH u aprilu, kada su obišli izbegličke logore na istoku te zemlje. Zahvaljujući njenom angažovanju izgrađeno je više desetina novih domova za povratnike.

Tanjug

objavljeno: 17.11.2010.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.