Skot: Veselimo se sa vama, našim srpskim komšijama

Izvor: B92, 03.Jul.2018, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skot: Veselimo se sa vama, našim srpskim komšijama

Ambasador Kajl Skot priredio je prijem povodom Dana nezavisnosti SAD, a svečanosti su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučič i premijerka Ana Brnabić.

Skot je podsetio da se ove godine obeležava stogodišnjica od kada je predsednik SAD Vudro Vilson podigao srpsku zastavu iznad Bele kuće kao znak poštovanja i podrške srpskim saveznicima.

"Čuveni poster 'Sačuvajte Srbiju' Malvine Hofman ohrabrivao je Amerikance da se solidarišu sa srpskim narodom", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Skot.

Govoreći o obeležavanju 242.godišnjice nezavisnosti SAD, Skat je kazao da su vođe revolucije bili vizionari, idealisti, hrabri ljudi sa ubeđenjima koji su preduzeli odvažne korake da ucrtaju novi smer za budućnost američkog naroda.

"Nisu se svi slagali sa njima. Mnogi su se plašili posledica kidanja lanaca istorije. Ali gledajući prema budućnosti, oni su stvorili novu naciju i usmerili SAD na put koji je transformisao našu istoriju”, istakao je Skot na prijemu.

Naveo je da se 4. jul i sada proslavlja onako kako to Amerikanci rade decenijama, sa porodicom, prijateljima i komšijama.

"Mi se veselimo sa vama, našim srpskim komšijama. Ali takođe, prizivamo inspiraciju naših osnivača - trudimo se da dosegnemo što veće visine, da predvodimo, a ne samo slepo sledimo, da stvaramo bolju budućnosti za našu zemlju, i za naše komšije", istakao je Skot.

Među zvanicama američkog ambasadora, pored predsednika Vučića i premijerke Brnabić, bili su i predsednica Skupštine Maja Gojković, više ministara, lideri nekih opozicionih stranaka, patrijarh srpski Irinej, predstavnici drugih verskih zajednica, diplomatskog kora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.