Skot: Došlo je vreme da se stavi tačka

Izvor: B92, 14.Avg.2019, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skot: Došlo je vreme da se stavi tačka

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot kaže da je došlo vreme da se završe sukobi iz devedesetih godina i pozvao Beograd i Prištinu da što pre obnove dijalog

"Došlo je vreme da se stavi tačka na sukobe iz devedesetih. Pozivam Kosovo i Srbiju da što je brže moguće obnove dijalog pod okriljem EU i uzdrže od preduzimanja koraka koji onemogućavaju postizanje sporazuma", napisao je Skot na Tviteru, gde je preneo i jučerašnju zajedničku izjavu zemalja Kvinte.

Zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kvinte pozvale su juče Prištinu i Beograd da što pre obnove dijalog i istakle da Priština mora da ukine takse, a Beograd da obustavi kampanju za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova.

U zajedničkoj izjavi vlada SAD, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, Italije i Nemačke navodi se da su ujedinjene u nameri da se postigne puna normalizacija u odnosima Beograda i Prištine kroz sveobuhvatni, politički održiv i pravno obavezujući sporazum koji će doprineti regionalnoj stabilnosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.