Izvor: Politika, 25.Dec.2013, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skorsezeov „Vuk sa Volstrita” u srpskim bioskopima

Novi film Martina Skorsezea „Vuk sa Volstrita”, sa Leonardom Dikapriom u naslovnoj ulozi, biće prikazivan od četvrta u domaćim bioskopima.

U filmu zasnovanom na istinitim događajima, Dikaprio tumači lik mladog brokera Džona Belforta koji je u 26. godini postao multimilioner. Opijen slavom, milionima i lepim ženama, Belfort je od finansijskog genija dospeo do ozloglašenog prevaranta. Pre nego što je bio optužen za pranje novca i prevare klijenata, Belfort je vodio život na >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << visokoj nozi: imao je helikopter, šest luksuznih automobila, jahtu od 50 metara čija je vlasnica bila modna kreatorka Koko Šanel i potrošio više od 700.000 dolara na hotelske sobe i prijateljice noći, zavisnost od lekova, kokaina i morfijuma. A onda je sve izgubio.

„U kasnim osamdesetim i ranim devedesetim godinama, Volstrit nije uopšte bio pod kontrolom i ličio je na Divlji zapad. Belfort je bio jedan od vukova koji su iskoristili rupe u zakonu da bi zaradili ogromno bogatstvo”, ocenio je Dikaprio i podsetio da tadašnji milioneri nisu znali za granice već su vodili ljubav na hrpama novčanica.

Film je realizovan po istoimenoj knjizi Belforta, a uz Dikaprija igraju i Metju Mekonahi, Rob Rajner, Džon Favro i Žan Dižarden, dobitnik Oskara za glavnu ulogu u filmu „Umetnik” (Artist).

Kako ističu filmski kritičari, novo delo reditelja koji je Oskara za režiju osvojio za triler „Dvostruka igra”, u rangu je filmova koje su Skorseze i Dikaprio već snimili – „Avijatičar” i „Zatvoreno ostrvo”. Neki kritičari smeli su u ocenama da se ovom filmu smeše i nominacije za Oskara, pogotovu posle nominacija za „Zlatni globus” za najbolju komediju i za glavnu mušku ulogu.

I. A.

objavljeno: 26.12.2013.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

"Vuk sa Vol Strita" Skorsezea u bioskopima

Izvor: Akter, 26.Dec.2013, 09:24

Film Martina Skorsezea "Vuk sa Vol Strita" sa Leonardom Dikapriom u naslovnoj ulozi, od danas je na redovnom repertoaru srpskih bioskopa

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.