Skoplje: Poternica za dvojicom osumnjičenih za ubistvo

Izvor: Studio B, 03.Maj.2012, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoplje: Poternica za dvojicom osumnjičenih za ubistvo

MUP Makednije je raspisao centralnu i međunarodnu poternicu Interpola za dvojicom osumnjičenih za ubistvo petorice muškaraca kod Smiljkovskog jezera 12 aprila, a na slobodu je pušteno 10 lica koji su bili privedeni u akciji Monstrum.

Protiv Alil Demiri (27) i Afrim Ismailović (32) podnesene su krivične prijave za terorizam i oni su zajedno sa Agimom Ismailovićem (33) osumnjičeni da su počinioci ubistva. Kako je saopštila ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << na jučerašnjoj pres konferenciji, dvojica od uhapšneih, Fejzi Aziri i Rami Sejdi pomagli su dvojici osumnjičenih bekstvo preko granice, prema Kosovu.

Istražni sudija im je odredio 30- dnevni pritvor koji će biti aktiviran čim budu privedeni. Po 30 dana pritvora dobili su i Agim Ismailović, kao i pomagači Aziri i Fejzi i još cetvorica od privedenih kod kojih je pronađeno oružje. Kućni pritvor je određen za Ferudu Bilali (60) zbog njenog zdravstvenog stanja, u čijoj kući je pronađena velika količina oružja, municije i drugog materijala.

Nakon 48-časovnog pritvora za proveru njihovog alibija, na slobodu su puštena ostala 10- torica koji su bili provedeni u akciji Monstrum. Kako je saopštio Osnovni sud Skoplje, javni tužilac nije podneo zahtev za istragu protiv njih.

Makedonski MUP objavio imena petorice ubica

Makedonski MUP objavio je imena i fotografije petorice uhapšenih koji su označeni kao direktni izvršioci ubistva petorice muškaraca kod Smiljkovskog jezera kod Skoplja 12. aprila. MUP je objavio fotografije Afrima Ismailovića (32), Agima Ismailovića (33) i Alila Demirija (27), koji su počinioci ubistva, ali je u policijskoj akciji "Monstrum" priveden samo Agim Ismailović dok ostala dvojica su u bekstvu.

Protiv ove trojice podnete su krivične prijave za terorizam, kao i protiv Fejzi Azirija (54) i Rami Sejdija (24), koji su označeni kao pomagači, saopštio je makedonski MUP. Oružje koje je zaplenjeno u akciji "Monstrum" je nađeno u nekoliko objekta.

Najveća količina je pronađena kod Feride Bilali (60) iz kumanovskog sela Otlja, u čijoj kući je pronađena municija, kao ramovi za automatsko i poluautomatsko oružje i za puškomitraljez. Kod nje su pronađene i radio stanice, maskirne uniforme, košulje, amblemi, legitimacije i album fotografija sa oznakama Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), saopštio je MUP.

Oružje je pronađeno i u kući Isnija i Ramadana Asanija, oca i sina u skopskom selu Aračinovo. Kod uhapšenog Nazifa Mehmetija (33) pronađen je pištolj, a kod Ibrahima Zajdinija (28) automatska puška, ramovi sa municijom, signalni pištolj i jedna bmba kašikara.

Za još deset uhapšenih MUP je podneo poseban izveštaj Javnom tužilaštva zbog sumnje da su učestvovali u organizovanju, spremanju, izvršavanju, pomaganju i prikrivanju krivičnog dela terorizma.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.