Skonsi sa jabukama i ovsenim pahuljicama

Izvor: N1 televizija, 28.Avg.2018, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skonsi sa jabukama i ovsenim pahuljicama

Ovo je poslastica koju možete napraviti bukvalno za pola sata. Prijatno!

Sastojci:

- 250 g brašna

- 75 g ovsenih pahuljica

- 50 g šećera

- 1 kašika meda

- 1 kašičica praška za pecivo

- 1/2 kašičica sode bikarbone

- prstohvat soli

- 1 kašičica cimeta

- 90 g maslaca

- 1 jabuka

- 1 dl hladnog mleka

Priprema:

Izmešati brašno, ovsene >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << pahuljice, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i so. Hladan maslac izmešati sa brašnom. Dodati narendanu jabuku, med i mleko da se fino sjedini (ako treba dodati jos mleka). Testo kratko mesiti. Radnu površinu posuti brašnom i oblikovati disk razvući oklagijom debljine oko 1 cm. Iseći disk u trouglove. Formirane trouglove poređati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći oko 20 minuta na 180 C ili dok ne porumene i zamirišu svuda naokolo. Treba da budu hrskavi spolja i mekani iznutra.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.