Izvor: B92, 19.Sep.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škole traže pare za pripreme

Beograd -- U nekim školama roditelji daju pare i za dodatnu nastavu za pripremu za prijemni ispit, pišu "Večernje novosti".

Kako piše ovaj list, u jednoj vojvođanskoj školi već počela "kampanja" prikupljanja po 6.000 dinara za dodatne časove iz srpskog jezika. Direktor je pozvao roditelje na sastanak da im objasni da je neophodno da deca počnu sa učenjem, jer će u suprotnom zakasniti sa pripremama.

Roditelji se pitaju šta su ih onda isti ti profesori učili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osam godina, ako je sada potrebno da im daju novac da bi im ponovo predavali isto gradivo za koje su već primili platu.

U Ministarstvu prosvete kažu da je nedopustivo da se na ovaj način uzimaju pare od roditelja i da se stvara panika među osmacima, kada ima još skoro devet meseci do testa znanja.

Pomoćnik ministra Bogoljub Lazarević kaže da nije propisano zakonom da profesori moraju da drže besplatne dodatne časove za prijemni osmacima, kao što je to slučaj sa učenicima koji padnu na popravni, ali napominje da je moralna obaveza nastavnika da nauči đaka u toku nastave ono što je previđeno planom i programom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.