Škole čekaju objašnjenje

Izvor: B92, 02.Jun.2023, 22:20

Škole čekaju objašnjenje

Povodom odluke Vlade Srbije da se školska godina završi 6. juna, Ministarstvo prosvete je saopštilo da će danas školama biti prosleđen odgovarajući dopis.

Vlada je usvojila juče Zaključak kojim se školska 2022/23. godina za sve učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji završava 6. juna, "i naložila Ministarstvu prosvete da preduzme radnje iz svoje nadležnosti u cilju njegove realizacije".

"Ministarstvo prosvete i školske uprave biće na raspolaganju upravama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << škola za pojašnjenja", dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo je napomenulo da će o svim promenama u školskom kalendaru, škole obavestiti roditelje i učenike putem redovnih kanala komunikacije.

Vlada Srbije je juče saopštila da je, zbog tragedija koje su duboko pogodile čitavo društvo, donela odluku da se školska godina završi 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji, a da škole mogu da nastave da rade do 20. juna za učenike koji to žele.

"Osnovna ogledna škola Vladislav Ribnikar će ostati škola. Ona će biti rekonstruisana i tokom procesa rekonstrukcije, biće izgradjen memorijalni deo u znak sećanja na decu i školskog čuvara, koji su svakoga dana u toj školi pokazivali izuzetnost", piše u saopštenju Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.