Školama stigao dopis: Kako će izgledati nova školska godina i šta je uslov za normalno funkcionisanje?

Izvor: B92, 05.Avg.2021, 18:34

Školama stigao dopis: Kako će izgledati nova školska godina i šta je uslov za normalno funkcionisanje?

Đaci do petog razreda od 1. septembra polaze regularno u školu u kompletnom sastavu, ali moraće da nose zaštitne maske u zatvorenom prostoru.

Stariji od 12 godina takođe se vraćaju u školske klupe, ali u razređenim odeljenjima.

S druge strane, fizičko, muzičke i kreativne aktivnosti koje zahtevaju kolektivno učešće mogle bi biti dopuštene, ali samo na otvorenom, dok će roditelji najverovatnije moći da zatraže onlajn nastavu za dete, ako procene da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz nekog zdravstvenog razloga to neophodno, saznaje "Blic".

Ipak, to je samo u planu, a konačan odgovor sledi nakon što se pre polaska u školu proceni trenutna epidemiološka situacija.

"Blic" je danas dobio dopis Minstarstva provete koji ovo telo šalju školama u Srbiji, u kome se, između ostalog, kaže:

"Krizni štab za suzbijanje zaraznih bolesti COVID-19 na 82. sednici doneo je zaključak 08 broj:53-7048/2021-1 od 28. 7 2021. godine.

Saglasno navedenom Zaključku, školama se snažno preporučuje da se učenici stariji od 12 godina vakcinišu protiv bolesti kovida 19 u skladu s aktuelnim Stručno-metodološkim uputstvom za sprovođenje vanredne preporučene imunizacije protiv kovida 19 Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Kao što su ranije prenosili mediji, da bi se u jednom odeljenju sakupilo 30 učenika starijih od 12 godina, za to je neophodno da deca budu vakcinisana, ali s obzirom na to da je do polaska u školu ostalo manje od mesec dana, ne očekuje se da je tako nešto realno izvodljivo.

Prema poslednjim podacima "Batuta", u Srbiji je vakcinisano oko 4.000 dece, što još uvek predstavlja mali procenat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.