Izvor: Blic, 12.Apr.2010, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škola za partokratiju

Ako je suditi po sastavu studentskih parlamenata, proces evolucije našeg društva u pravcu demokratije potrajaće toliko da slobodno odlučivanje, sticanje jednakih prava za sve ili pobedu stručnih nad poslušnima, ni naši unuci neće dočekati.

I danas se stranke u Srbiji bore za uticaj u ovoj važnoj studentskoj instituciji koja sa upravama fakulteta sarađuje na rešavanju problema akademaca i učestvuje u ocenjivanju reformi. To potvrđuju i smene u Univerzitetskom parlamentu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Studentskoj konferenciji univerziteta Srbije koje se poklapaju sa smenom vlasti na republičkom nivou, ali i borba za prevlast u Filozofskom fakultetu u Beogradu. Najjače stranke u Srbiji nerado govore o tome koliko je njihovih omladinaca zauzelo rukovodeće pozicije, čak ne komentarišu ni kako su se, recimo, na istoj listi za parlament FF-a zajedno našli članovi DS i SNS.

Ovo je, nažalost, već viđena slika školovanja kadrova za partokratiju. Zar su, zaista, i među mladim ljudima koji bi sutra trebalo da vode državu ovakve vežbe za ulazak u političku arenu neophodne. Zar i studenti, zaista, moraju da budu članovi nekakvih partijskih podmladaka da bi mogli da utiču na svoje školovanje i standard? Izgleda da moraju, kao što je izvesno da je mnoge petooktobarske najave promena progutao mrak.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.