Škola u Rusiji kao mali Versaj

Izvor: B92, 05.Sep.2019, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škola u Rusiji kao mali Versaj

Nisu svi roditelji prezadovoljni izgledom renovirane škole.

Spektakularna obnova škole u Rusiji nije oduševila sve roditelje.

Sa mermernim podovima, pozlatom po zidovima i plafonima ukrašenim figurama anđela, "zgrada sada više liči na palatu ili muzej nego na običnu školu", prenoseTV Vesti.

Predgrađe sibirskog grada Jekaterinburga poznato je po zgradama iz četrdesetih godina prošlog veka, a mnogi meštani pozivali su lokalne vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da obnove oronulu školu.

Neki građani veruju da je novac mogao biti bolje potrošen.

"Ovim novcem mogli su da obnove i opreme desetine škola na normalan, običan način", rekao je korisnik VK Fjodor Sergienko.

Andrej Simanovski, međutim, rekao je da đaci sada "neće morati da posećuju Versaj ili Luvr" i da će zbog izgleda škole "biti dobro raspoloženi". On je dodao da su ljudi koji su kritikovali izgled škole "prosto ljubomorni".

Direktora škole Marina Polijakova zadovoljna je rezultatima obnove.

"Lepota izaziva najplemenitije emocije u ljudima ... Neke naše učenice imale su suze u očima. Deca počinju da cene sve ovo", rekla je ona za sajt 66.RU.

Ova škola nije prva obrazovna ustanova koju je Simanovski pomogao - prethodno je finansirao sređivanje toaleta rektorata Uralskog državnog ekonomskog univerziteta - toalet je urađen u mermeru i optočen zlatom.

Izveštaj Ksenije Idrisove i Ane Bakareve

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.