Skok padobranom za 24. rođendan!

Izvor: Vesti-online.com, 22.Maj.2019, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skok padobranom za 24. rođendan!

One su najbolje drugarice i odlučile su da ubuduće ništa ne bude isto, a ponajmanje rođendani. Marija je svojim primerom to pokazala ovog vikenda nadomak Beograda, na sportskom aerodromu Lisičji jarak kada je u grupi od stotinak iskusnih padobranaca, mahom nekadašnjih vojnika, izvela svoj prvi skok iz helikoptera. Naravno, "strah" joj je čuvala Dijana, najbolja drugarica!

Marija Josipović je svoj 24. rođendan proslavila tandemskim skokom iz vojnog transportnog helikoptera >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa 1.000 metara zajedno sa Dijanom Lukić (24). Obe žive i rade u Beču i obe nisu krile oduševljenje novim iskustvom.

- Želele smo svojim primerom da pokažemo da granice ne postoje i da je moguće pratiti svoje snove kada i nemoguće postane ostvarljivo - kažu devojke.

Slavljenica Marija rođena je i odrasla u Valjevu, a započete studije DIF-a u Novom Sadu nastavila je u Beču, gde i studira i radi. Na poslu se upoznala sa Dijanom.

- Od tada počinju naše avanture. Shvatile smo da nas povezuju ista verovanja i snovi i postale smo nerazdvojne - priča Marija.

Dijana je rođena u Loznici, a u Austriju se obrela odmah po završetku srednje škole.

- Naravno da je bilo straha pre nego što smo skočile, ali je ipak pobedio avanturistički duh. A osećaj na nebu je bio neopisivo fenomenalan. Kada se padobran otvori jedino što čujete je tišina i svet izgleda tako nestvaran - priča Dijana.

Obe priznaju da je ideja da zajedno skoče padobranom nastala kao šala nedugo pošto su se vratile sa Tajlanda.

- Šalile smo se da posle Tajlanda još jedino preostaje da skočimo padobranom i Marija mi je predložila da to uradimo za njen rođendan - kaže Dijana.

Marija dodaje da im je putovanje na Tajland otvorilo sasvim novu percepciju života.

- Bukvalno u dva dana smo odlučile da krenemo na taj put i to je bio susret sa potpuno novom galaksijom. Upoznale smo se sa budističkim svetom i njihovim motom života "ne činiti nikakvo zlo, uzdići se u dobroti, pročistiti svoj duh". Na tom putu smo i jahale slonove, probale krokodilsko meso, ali i letele nad džunglom privezane sajlom - priseća se Dijana.

Marijin rođendan drugarice su posle zajedničkog skoka "začinile" posetom Rimu i Valensiji. U julu im predstoji i proslava Dijaninog rođendana.

- To će najverovatnije biti Egipat. Odlučile smo da zajedno ronimo, a zatim idemo na safari. Snove je moguće ostvariti, a mi dokazujemo i da u ova današnja vremena prava prijateljstva i dalje postoje - poručuju ove dve devojke, koje svoja putovanja same finansiraju.

Kakvo bi to rođendansko slavlje bilo, pa sve i da je na aerodromu, da nije bila prisutna i porodica. Tako su uz Mariju bili njena majka Slobodanka, baka Nada, sestra Đurđa i prijatelji.

- Naravno da mi nije bilo svejedno kada mi je rekla da će da skače, ali to je bio samo prvi utisak. Kada sam malo razmislila naravno da sam se saglasila i podržala je da uradi ono što želi. Najvažnije je pratiti svoje snove - kaže Slobodanka.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.