Skok broja zaraženih: Izrael prestaje da ublažava mere

Izvor: B92, 08.Jun.2020, 18:28

Skok broja zaraženih: Izrael prestaje da ublažava mere

Izrael će prestati da ublažava restriktivne mere uvedene radi sprečavanja širenja koronavirusa nakon oštrog porasta broja novih slučajeva kovida 19.

Imamo veoma oštar porast obolelih, naveo je premijer Netanjahu u saopštenju, preneo je Rojters.

Prvo što smo odlučili da uradimo jeste da smanjimo širenje, istakao je izraelski premijer i dodao da je zaustavljeno ublažavanje svih mera koje je trebalo da stupe na snagu u narednih nekoliko dana.

Izrael >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi se mogao suočiti sa udvostručenjem broja zaraženih u roku od 10 dana, rekao je Netanjahu.

On je zatražio od građana da drže socijalnu distancu, nose maske i održavaju higijenu.

Netanjahu nije naveo koje su to bile planirane mere ublažavanja ograničenja, ali su izraelski mediji izvestili da je reč o ponovnom otvaranju železničkog saobraćaja, pozorišta i bioskopa.

U Izraelu ima ukupno 17.863 slučaja koronavirusa i 298 preminulih.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.