Skidamo kapu Dikoviću, ako i jedan vojnik bude kažnjen..

Izvor: B92, 12.Maj.2018, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Skidamo kapu Dikoviću, ako i jedan vojnik bude kažnjen.."

Beograd -- Predsednik POKS Žika Gojković najavio je organizovanje protesta ako pod pritiskom MO bude kažnjen i jedan od oficira VS koji su odali počast Draži Mihailoviću.

"Skidamo kapu načelniku Generalštaba Ljubiši Dikoviću, koji je nesumljivo dao saglasnost da oficiri polože vence na spomenik najodlikovanijem srpskom oficiru, ali i odobrio da 200 vojnika toga dana boravi na Ravnoj Gori. Dajemo punu podršku generalu Dikoviću i bodrimo ga da ne podlegne pritiscima Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbrane, jer nije sam, cela Srbija je uz njega", rekao je Gojković, i dodao da je Srbija konačno jedinstvena u iskazivanju poštovanja prema pravim patriotama.

Član POKS-a Vojislav Mihailović, unuk Draže Mihailovića, rekao je da je prošlo 72 godine od ubistva njegovog dede, ali da više nego ikada Srbija poštuje njegovo delo i njegovu žrtvu.

Da podsetimo, Srpski pokret obnove organizovao je tradicionalni skup na Ravnoj gori povodom godišnjice četničkog ustanka protiv nacističkog okupatora Kraljevine Jugoslavije u Drugom svetskom ratu.

Pred okupljenima kod spomenika generalu Dragoljubu Mihailoviću zamenik predsednika SPO Aleksandar Čotrić izjavio je da su Srbija i srpski narod, koji ove godine proslavljaju ceo vek od pobede saveznika u Velikom ratu, ponosni na pobede Srpske vojske, kojom je u Prvom svetskom ratu komandovao Veliki Aleksandar Karađorđević, i na ustanike njegovog ratnog druga i komandanta Jugoslovenske kraljevske vojske u raskomadanoj i okupiranoj Kraljevini, generala Mihailovića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.