Škero: Sudija ne može obavljati javno plaćenu funkciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škero: Sudija ne može obavljati javno plaćenu funkciju

BEOGRAD - Predsednica Vrhovnog suda Srbije Vida Petrović-Škero istakla je večeras da, prema Zakonu o sudijama, sudija ne može obavljati javno plaćenu funkciju.

Komentarišući da li je u pitanju sukob interesa u slučaju sudije Vrhovnog suda Sonje Brkić, koja je bila i predsednik Republičke izborne komisije, Petrović-Škero je za Televiziju B92 rekla da je svojevremeno upozoravala na tu zakonsku odredbu o sudijama i da je o tome usmeno razgovarala, između ostalih, i sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tadašnjim ministrom pravde.

Ona je ukazala da je apelovala na sudije da ne učestvuju u Republičkoj izbornoj komisiji, uz obrazloženje da su odluke RIK-a podložne sudskim kontrolama.

Kada je reč o aktuelnoj ministarki pravde Snežani Malović, predsednica Vrhovnog suda Srbije smatra da u njenom slučaju nije postojao sukob interesa.

Petrović-Škero je objasnila da je Malovićeva kada je postala član RIK-a bila pomoćnik ministra pravde i da nije bilo sukoba interesa, dodavši da, koliko je obaveštena, Malovićeva je sada dala ostavku na članstvo u RIK-u.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.