Skandalozni ispadi političara

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 12:22

Skandalozni ispadi političara

Briselski Politiko napravio je listu od šest političara koji su se tokom karijere "loše ponašali" i u svom ponašanju otišli "predaleko".

U pregledu portal je obuhvatio političare koji su u poslednjih nekoliko godina imali najluđe i najskandaloznije ispade.

Poslednji u nizu ispada, imao je poslanik italijanske desničarske "Braće Italije" Đorđe Meloni, Emanuele Pokolo je tokom novogodišnje zabave pucao iz pištolja i tom prilikom ranio jednog od gostiju u nogu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Pokolo je priznao da pištolj pripada njemu, ali je tvrdio da nije pucao iz njega, što nije bilo dovoljno uverljivo, posebno kada se pozvao na poslanički imunitet odbijajući da prođe barutnu probu.

Incident je izazvao negodovanje, ne samo protiv Pokola, već i kod Meloni i njene stranke, a opozicija je pozvala premijerku da nešto preduzme, zbog čega ga je suspendovala.

Portal navodi da lista ne bi bila potpuna bez "najozloglašenijih političkih divljaka", poput pokojnog Silvija Berluskonija, za koga se navodi da je bio upleten u niz skandala i kontroverzi tokom svog života.

Kako se navodi, njegove raskalašne seksualne žurke "bunga bunga" u njegovoj vili u Arkoru u blizini Milana bile su među najozloglašenijim, a za njih se saznalo 2010. godine kada je tadašnji premijer pozvao policiju tražeći da se oslobodi 17-godišnja Marokanka Karim el Mahrug, koja je uhapšena u Milanu zbog sumnje da je krala nakit.

Ispostavilo se da je ona bila trbušna plesačica i da je osumnjičena seksualna radnica koja je tvrdila da je primila 10.000 dolara od Berluskonija.

Berluskoni je prvobitno proglašen krivim da je El-Mahroug plaćao za seksualne usluge dok je bila mlađa od 18 godina, ali je u žalbenom postupku presuda poništena.

Naredni na listi je bivši britanski premijer Boris Džonson, koji je tokom vanrednih mera uvedenih zbog pandemije koronavirusa 2020. i 2021. godine organizovao nelegalna okupljanja na državnoj imovini.

On je organizovao, povodom rođendana, okupljanje u bašti, božićne zabave i dve žurke za osoblje uoči sahrane princa Filipa, a britanski mediji su tada prenosili da su zaposleni u Dauning strit donosili pune kofere vina.

Takođe, tokom pandemije 2020. godine mađarski poslanik Jozefsajer, član desničarske vladajuće partije Fides, uhvaćen je na zabavi u Briselu.

Policija je na skupu pronašla 25 golih muškaraca, a Sajer je uhvaćen u pokušaju da pobegne sa rancem punim narkotika. Zbog tog velikog skandala, on je podneo ostavku na mesto evroposlanika.

Politiko prenosi i da ne dolaze sve razvratne političke stranke na naslovne strane zbog oružja, droge ili seksualnih radnica, već da u nekim slučajevima dospevaju zbog mokrenja na pogrešnom mestu.

To se dogodilo prošle godine na proslavi 50. rođendana tadašnjeg belgijskog ministra pravde Vinsenta van Kuikenborna, kada su trojica ministrovih gostiju, pozvana u njegovu kuću da proslave tu priliku, uhvaćena nadzornim kamerama kako uriniraju na policijske kombije parkirane kod ministrovog doma radi njegove zaštite.

Van Kuikenborn je insistirao da nije znao šta su njegovi gosti uradili policijskim kombijima, ali na snimcima objavljenim na mreži vidi se kako ministar izlazi napolje oko četiri sata ujutru, stoji na trotoaru, naginje se unazad i pravi prepoznatljiv gest koji su mnogi protumačili kao "pretvaranje da mokri".

Na listi se našao i bivši francuski ministar finansija i bivši generalni direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominik Stros-Kan, koji je 2011. godine optužen za seksualni napad.

Optužbe su na kraju odbačene, ali se Stros-Kan kasnije ponovo našao u pravnim problemima kada je optužen za organizovanje seksualnih zabava sa seksualnim radnicama.

On je negirao da je znao da su žene uključene u žurke bile seksualne radnice, i rekao da su njegove navike na žurkama bile uvelike preuveličane s obzirom na to da je organizovao "samo" 12 seksualnih zabava za tri godine.

Stros Kan je oslobođen optužbi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.