Skandal u Skoplju, Kurc dočekala pogrešna zastava

Izvor: B92, 07.Sep.2018, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandal u Skoplju, Kurc dočekala pogrešna zastava

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc u Skoplju je dočekan sa zastavom Letonije umesto Austrije.

Na zvaničnoj ceremoniji ispred Vlade Makedonije Kurca je dočekala zastava Letonije, preneli su mediji na albanskom i makedonskom jeziku.

Umesto austrijske zastave, protokol Vlade Makedonije je u blizini Kurca postavio zastavu Letonije koje su, kako se navodi slične, crvene su boje i po sredini imaju belu traku, s tim što je na austrijskoj zastavi ta bela traka nešto šira.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kancelar Austrije u Skoplju dočekan s letonskom zastavom

Izvor: N1 televizija, 07.Sep.2018

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc u Skoplju je pred vladom Makedonije dočekan s pogrešnom zastavom – letonskom, umesto austrijskom. Vlada Makedonije izvinila se Austriji zbog toga...Pogrešnu zastavu na zvaničnom dočeku prvi su primetili austrijski novinari, koji prate posetu kancelara Makedoniji....

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.