Skandal u Bi-Bi-Si-ju

Izvor: RTS, 19.Okt.2012, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandal u Bi-Bi-Si-ju

Policija proširila istragu na 200 potencijalnih žrtava, posle saznanja da je nekadašnja zvezda dečjeg programa Bi–Bi-Si-ja, pokojni ser Džimi Sevil, seksualno zlostavljao devojčice.

Posle optužbi da je nekadašnja zvezda dečjeg programa Bi-Bi-Si-ja, pokojni ser Džimi Sevil, tokom dugogodišnje karijere seksualno zlostavljao desetine devojčica, policija u Velikoj Britaniji proširila je istragu na još najmanje 200 potencijalnih žrtava.

Ser Džimi Sevil, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je preminuo pre godinu dana u 84. godini, bio je voditelj dečjeg programa 'Džimi će to popraviti' od sredine 70-ih do sredine 90-ih godina.

Zbog humanitarnog rada kraljica Elizabeta Druga i Vatikan proglasili su ga vitezom. Nedavno emitovan dokumentarni film Aj-Ti-Vi-ja otkrio je drugu stranu najomiljenijeg TV lica - nastrani pedofil, o čijim se seksualnim sklonostima nagađalo, šalilo, ali i ćutalo.

Džuli Fernandez, glumica, kaže da dok je sedela pored njega u kolicima u emisiji, on stalno pipkao.

Policija u istrazi prati čak 400 tragova o seksualnom zlostavljanju devojčica.

Bi-Bi-Si je suočen sa optužbama za saučesništvo u zataškavanju skandala tokom nekoliko decenija.

"Pred nama je forenzička, ali i istraga savesti. Za nas je najvažnije poverenje gledalaca i učinićemo sve da to poverenje očuvamo", kaže Džordž Entvisl, generalni direktor Bi-Bi-Si-ja.

Posle obelodanjivanja optužbi, porodica Džimija Sevila uklonila je sa njegovog groba ploču na kojoj je pisalo: Bilo je dobro dok je trajalo.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Skandal u Bi-Bi-Siju

Izvor: RTS, 19.Okt.2012

Policija proširila istragu na 200 potencijalnih žrtava, posle saznanja da je nekadašnja zvezda dečjeg programa Bi–Bi-Sija, pokojni ser Džimi Sevil, seksualno zlostavljao devojčice...Posle optužbi da je nekadašnja zvezda dečjeg programa Bi-Bi-Si-ja, pokojni ser Džimi Sevil, tokom dugogodišnje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.