Škaljarci uhvaćeni sa opremom za praćenje!? Policija zaplenila SPECIJALNO VOZILO Kotorana

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2019, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škaljarci uhvaćeni sa opremom za praćenje!? Policija zaplenila SPECIJALNO VOZILO Kotorana

Barska policija je tokom kontrole dva "bezbedonosno interesantna lica" iz Kotora, pronašla i oduzela uređaje za video snimanje i skladištenje snimaka, dva telefona i vozilo koji su poslati na veštačenje.

Policija za sada ne otkriva koga su dvojica Kotorana, bliski škaljarskom klanu, pratili u Baru.

- Službenici Uprave policije - Centra bezbednosti Bar su od dva pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe, S.B. i N.S, oduzeli uređaj za skladištenje video materijala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i dva mobilna telefona koje su ova lica koristila za snimanje i čuvanje materijala odnosno za komunikaciju putem aplikacije. Od njih je oduzeto i vozilo. Slede veštačenja oduzetog materijala i stvari - navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija je, u cilju sprečavanja eskalacije sukoba zaraćenih kriminalnih grupa na području Opštine Bar, kao i izvršenja teških krivičnih dela protiv života i tela, izvršila kontrolu dva bezbednosno interesantna lica iz Kotora i od ovih lica oduzela dva mobilna telefona sa instaliranim programskim aplikacijama za međusobnu komunikaciju kao i komunikaciju sa drugim povezanim licima.

Nakon toga pribavljena je naredba od nadležnog suda na osnovu koje je izvršen pretres vozila koje su koristila ova lica, a u čijem je prtljažniku pronađen tzv. štek u kojem se nalazio elektronski uređaj za skladištenje snimljenog video materijala sa pripadajućim ruterom koji je povezan sa internetom u cilju emitovanja i daljinskog očitavanja snimaka, dok je daljim pregledom ustanovljeno da je ovaj uređaj kablovski povezan sa dve kamere visoke rezolucije koje su bile sakrivene u krovnim nosačima kofer tregera koje su snimale prednju i zadnju regiju vozila.

Navedeno vozilo kao i pronađeni uređaji su privremeno oduzeti od ovih lica radi veštačenja, dok je o predmetnom događaju obavešten nadležni tužilac radi kvalifikacije ovog događaja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kotorani bliski škaljarcima uhvaćeni sa opremom za praćenje i snimanje

Izvor: Večernje novosti, 16.Maj.2019

Vozilo u kom su bila lica kao i pronađeni uređaji su privremeno oduzeti od ovih lica radi veštačenja BAR - Barska policija je tokom kontrole dva bezbedonosno interesantna lica, Stefana Brnovića i Nikole Stojanovića iz Kotora , pronašla i oduzela uređaje za video snimanje...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.