Izvor: Nezavisne Novine, 15.Maj.2018, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjeverna Koreja otkazala razgovore s Južnom Korejom zbog vojnih vježbi

PJONGJANG - Sjeverna Koreja saopštila je da je morala da otkaže razgovore sa Južnom Korejom na najvišem nivou, zbog toga što su održane vojne vježbe Južne Koreje i SAD, a zaprijetili su da će zbog tih vježbi otkazati samit sa SAD.

Dvije Koreje trebalo je danas da održe sastanak u demilitarizovanoj zoni, kako bi smanjili tenzije i započeli razgovore o ujedinjenju porodica koje su razdvojene tokom Korejskog rata, prenosi AP.

Yonhapi KCNA su prvobitno javili >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da je današnji sastanak otkazan, a Pjongjang je kasnije doveo u pitanje da li će samit SAD i Sjeverne Koreje, na kom bi trebalo da se sastanu američki predsjednik Donald Tramp i sjevernokorejski lider Kim Džong-un zakazan za 12. jun u Singapuru, moći da se održi po planu.

Yonhap je takođe javio da su u petak započele dvonedeljne vojne vježbe SAD i Južne Koreje.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Sjeverna Koreja suspendirala razgovore na visokoj razini s Južnom Korejom, zaprijetila otkazati summit s Trumpom

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Maj.2018, 07:31

PJONGJANG - Sjeverna Koreja je rekla kako je suspendirala razgovore na visokoj razini s Južnom Korejom planirane za srijedu zbog američko-južnokorejskih vojnih vježba te zaprijetila otkazati summit s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom...Službena Korejska središnja novinska agencija KCNA...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.