Izvor: Politika, 22.Okt.2013, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjaj i mračne strane kabarea

Oni su ambiciozni, gladni slave i spremni da svim sredstvima dođu do cilja. Život kabare glumaca ipak nije toliko sjajan kako se mnogima čini, u šta su se i uverili gledaoci u sali „Amerikana” Doma omladine predstavom „Sjaj kabarea”.

Duhoviti majstor ceremonije upoznaje publiku sa likovima – glumcima. Neki su iskusni, zavidni, prepredeni, drugi su zaljubljeni, a ima i onih „svežih” koji gore od želje da se popnu na „daske koje život znače”. Nizom intriga i komičnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << situacija, uz pesmu i igru, četiri glavna lika pokazuju da su spremni da žrtvuju sve kako bi postali zvezde.

Mjuzikl oslikava borbu za opstanak na glumištu, tokom koje padaju sve maske i otkriva se sujeta, korupcija, opsednutost izgledom... Život glumca ima i mračnu stranu, ali ona se retko otkriva i ostaje u senci reflektora.

Predstavu po tekstu Katarine Borisavljević režirao je Jovan Gulan, koautor teksta i producent je Anja Ninković, a kostimograf Marija Marković. Uloge u „Sjaju kabarea” tumače Slobodan Stepić, Milica Petrović, Zdravko Dimitrijević, Anja Mit, Saša Simović, Nebojša Rako, Anđelko Beroš i Stefan Dimitrijević.

U. V.

objavljeno: 22.10.2013.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.