Situacija sve opasnija: Dva kineska ribara se udavila dok ih je jurila tajvanska straža

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 11:48

Situacija sve opasnija: Dva kineska ribara se udavila dok ih je jurila tajvanska straža

Dva kineska ribara su se udavila dok ih je jurila tajvanska obalska straža kod obale tajvanskog arhipelaga Kinmen, saopštila je obalska straža.

Smrtni slučajevi su neobični uprkos nivou kineske aktivnosti u vodama u blizini Kinmena, koji je bliže Kini nego glavnom ostrvu Tajvana.

Kina tvrdi da je ceo Tajvan deo njihove teritorije.

Kineska kancelarija za poslove Tajvana oštro je osudila smrt i pozvala na istragu, rekavši da "tako zlonamerni događaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom prolećnog festivala ozbiljno povređuje osećanja sunarodnika sa obe strane Tajvanskog moreuza".

I Kina i Tajvan proslavljaju praznik Lunarne Nove godine.

U saopštenju se optužuje vladajuća Demokratska progresivna partija na Tajvanu da koristi "sve vrste izgovora za nasilnu inspekciju kineskih ribarskih plovila i da koristi nasilne i opasne metode prema kineskim ribarima".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.